Přerov: O dotaci se přihlásili dva praktičtí lékaři, zubaři o podporu neprojevili zájem

05.09.2022 12:18 | Tisková zpráva

Nedostatkem praktických lékařů se letos na jaře zabývali přerovští zastupitelé. Rozhodli se vyhlásit dotační program pro doktora, který si zřídí či převezme stávající praxi s odborností praktické lékařství. Na podporu bylo vyčleněno 200 tisíc korun.

Přerov: O dotaci se přihlásili dva praktičtí lékaři, zubaři o podporu neprojevili zájem
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Tuto částku jsme chtěli poskytnout jednomu žadateli, který provozuje praxi od 1. ledna roku 2021, nebo si ji do konce letošního roku hodlá zřídit. O dotaci se přihlásili dva lékaři – Denisa Vitásková, která ordinuje U Výstaviště, a Ladislav Štěpánek, který má praxi v ulici Na Odpoledni,“ shrnul náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Vzhledem k tomu, že oba žadatelé splnili kritéria a při bodovém hodnocení dosáhli stejného počtu bodů, proběhlo v souladu s pravidly losování, které rozhodlo, že se příjemcem dotace stane praktik Ladislav Štěpánek. Ten převzal praxi po lékařce, která tu léta působila, v kartotéce má 1400 jmen a další zájemce o péči přibírá. Ve své žádosti o dotaci lékař uvedl, že peníze hodlá využít mimo jiné na nákup přístrojového vybavení, v plánu má pořídit vyšetřovací lůžka a tlakový holter či EKG přístroj s možností propojení s ambulantním softwarem. Radní města však dnešním rozhodnutím doporučili zastupitelům, aby 200 tisíc korun přiznali v rámci individuální dotace rovněž lékařce Denise Vitáskové, jejíž ordinaci navštěvuje 1300 pacientů – a další zájemce taktéž přijímá. O jejich návrhu bude zastupitelstvo jednat v pondělí 5. září.

Zastupitelé se na jaře zabývali rovněž nedostatkem zubních lékařů a také pro ně vyhlásili dotační program, který by je mohl motivovat. O dotaci ve výši 200 tisíc korun ale neprojevil žádný ze stomatologů zájem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…