Přerov: Opravy chodníků ve třech lokalitách přijdou na milion a čtvrt

24.03.2021 14:05

Se začínajícím jarem startují i opravy chodníků v Přerově. V plánu jsou tři – všechny začnou v úterý 6. dubna a pracovníci technických služeb mají na zhotovení prací tři měsíce.

Přerov: Opravy chodníků ve třech lokalitách přijdou na milion a čtvrt
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Opravou projde chodník spojující ulice Alšova a Pod Hvězdárnou, za 124 metrů čtverečních zaplatí město 187 tisíc korun. V ceně je výměna plošné betonové dlažby o rozměrech 30 krát 30 centimetrů, obrubníků i terénní úpravy za obrubami,“ informovala Irena Šikulová z odboru majetku přerovského magistrátu. Nového povrchu se dočkají i lidé, využívající chodníky v ulici bratří Havůrkových – tam se chystá druhá etapa oprav, která za téměř 800 tisíc korun vyřeší stav 826 metrů čtverečních chodníků. A poslední jarní renovace míří do spojnic ulic Sokolská a Velká Dlážka, kde se za 369 tisíc opraví 300 metrů čtverečních cesty pro chodce.

„V dalších opravách budeme ještě letos postupně pokračovat – stejně jako vloni, kdy jsme zrekonstruovali trasy pro pěší především v centru města, konkrétně před Přerovankou v Kratochvílově ulice, ve Wilsonově ulici nebo na Žerotínově náměstí,“ vzpomněl radní Michal Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …