Přerov: Opravy chodníků ve třech lokalitách přijdou na milion a čtvrt

24.03.2021 14:05

Se začínajícím jarem startují i opravy chodníků v Přerově. V plánu jsou tři – všechny začnou v úterý 6. dubna a pracovníci technických služeb mají na zhotovení prací tři měsíce.

Přerov: Opravy chodníků ve třech lokalitách přijdou na milion a čtvrt
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Opravou projde chodník spojující ulice Alšova a Pod Hvězdárnou, za 124 metrů čtverečních zaplatí město 187 tisíc korun. V ceně je výměna plošné betonové dlažby o rozměrech 30 krát 30 centimetrů, obrubníků i terénní úpravy za obrubami,“ informovala Irena Šikulová z odboru majetku přerovského magistrátu. Nového povrchu se dočkají i lidé, využívající chodníky v ulici bratří Havůrkových – tam se chystá druhá etapa oprav, která za téměř 800 tisíc korun vyřeší stav 826 metrů čtverečních chodníků. A poslední jarní renovace míří do spojnic ulic Sokolská a Velká Dlážka, kde se za 369 tisíc opraví 300 metrů čtverečních cesty pro chodce.

„V dalších opravách budeme ještě letos postupně pokračovat – stejně jako vloni, kdy jsme zrekonstruovali trasy pro pěší především v centru města, konkrétně před Přerovankou v Kratochvílově ulice, ve Wilsonově ulici nebo na Žerotínově náměstí,“ vzpomněl radní Michal Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…