Přerov: Podzimní cyklojízda a Evropský týden mobility

08.09.2016 20:40

V týdnu od 19.-25.září si město Přerov spolu s dalšími českými městy připomene Evropský týden mobility, tedy týden zaměřený na podporu ekologické dopravy. Na úterý 20. září město ve spolupráci s Městskou policií připravuje akci zaměřenou na dopravní výchovu dětí ze základních škol, odpoledne pak bude následovat tradiční cyklojízda.

Přerov: Podzimní cyklojízda a Evropský týden mobility
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Děti z přerovských základních škol projdou v rámci dopoledního vyučování praktickou a teoretickou výukou bezpečné jízdy na přerovských cyklostezkách. „Strážníci je vezmou na cyklostezky, aby jim ukázali, jak se mají v této trase správně pohybovat. Býváme často svědky toho, že ani dospělí cyklisté neumí bezproblémově jezdit po cyklostezkách, proto chceme děti více vtáhnout do reality a vštípit jim v útlém věku pravidla bezpečné jízdy,“ uvedl ředitel přerovských strážníků Omar Teriaki. V rámci projektu Bezpečné cesty do škol se děti ze škol budou dále věnovat vyznačení nebezpečných míst na cestě do školy a následně přizvaní dopravní experti navrhnou konkrétní úpravy na silnicích. Akce proběhne v rámci připravovaného Plánu mobility města (Zhttp://mobilita-prerov.eu/DE).

Odpoledne se pak uskuteční cyklojízda, která už má v Přerově svou tradici. „Startujeme v půl páté odpoledne z náměstí TGM - přímo od radnice. Chceme navázat na předešlé ročníky a upozornit na to, že jízda na kole je nejen prospěšná pro naše zdraví, ale také pro naše město, konstatoval cyklokoordinátor města Jiří Janalík. Cyklojízda povede tentokrát přes Kozlovice do Tučína a Želatovic, tedy obcí, které v minulosti podpořily cyklisty výstavbou kvalitních a hlavně bezpečných cyklostezek. Cyklojízda bude zakončena v přerovském café-baru Base Camp, kde na účastníky čeká zajímavá beseda o Japonsku v podání profesionálního cestovatele Jiřího Máry. Každý účastník cyklojízdy obdrží na startu drobnou pozornost v podobě reflexního pásku a malého občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…