Přerov: Prázdninová kratochvíle v písku, děti si z něj mohou vystavět celé město

18.07.2022 11:41 | Tisková zpráva

Letní pískovaná – to je název akce, kterou pro děti připravil přerovský magistrát. Konat se bude ve středu 27. července v městském parku Michalov - na prostranství v blízkosti občerstvení U Králíčka.

Přerov: Prázdninová kratochvíle v písku, děti si z něj mohou vystavět celé město
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Právě tam navezou technické služby haldu písku, ve kterém si děti mohou stavět hrady, kopce, tunely, auta či mořské příšery. Prázdninová bezplatná atrakce začne v 10 ráno a skončí ve dvě hodiny po poledni.

Děti si s sebou nemusí kromě vhodného oblečení vzít vůbec nic – k dispozici dostanou hračky v podobě bagrů a nakladačů, k zapůjčení bude i nářadí pro jejich tvorbu z písku. Akce bude navíc spojena s pohádkovou stezkou v okolí pískovišť, kde na malé účastníky budou čekat známé pohádkové bytosti, které je provedou zadanými úkoly. Projdou-li stezku i rodiče s dítětem, pak obdrží slosovatelný kupón.

„Tuto akci pořádáme v rámci projektu „Přerov přátelský rodinám s dětmi“, se kterým jsme uspěli v rámci soutěže Ministerstva práce a sociálních věcí - a získali 2. místo v kategorii obcí nad 25 tisíc obyvatel. Část peněz, které byly součástí výhry, chceme využít ve prospěch našich nejmenších Přerovanů,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

Odpoledne pro školáky

Také školní děti se mohou těšit na akci, kterou pro ně v rámci tohoto projektu připravilo město. V první školní den je čeká před loděnicí odpoledne plné her a zábavy – od 15 do 18 hodin se budou moci projet v lodičkách po Bečvě, pobaví je klauni z Balónkova, k dispozici budou mít skákací hrad, ukázky si pro ně připravili hasiči i psovodi, k dobré pohodě zahraje skupina Harmony a zlatým hřebem zábavného odpoledne se má stát vystoupení siláka, který si říká Železný Zekon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…