Přerov: Sedmdesát parkovacích míst projde opravou. Budou mít povrch, který je šetrný k přírodě

27.01.2023 13:44 | Tisková zpráva

Rekonstrukcí projdou parkoviště v přerovských ulicích Jasínkova, Interbrigadistů a Jižní čtvrť IV. Oprava sedmdesáti parkovacích míst by měla přijít zhruba na 7 milionů korun, město na ni bude žádat dotaci a získat může až 85 procent způsobilých výdajů.

Přerov: Sedmdesát parkovacích míst projde opravou. Budou mít povrch, který je šetrný k přírodě
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Plánovaná oprava se týká tří parkovišť na Jižní čtvrti, kde je 22 parkovacích míst, v Jasínkově ulici se jedná o dvě parkoviště celkem pro 27 aut – a na Interbrigadistů se mají rekonstruovat rovněž dvě parkoviště pro 21 míst. Počítá se i s místy pro invalidy, dohromady jich bude v těchto lokalitách 5. „Stav daných parkovišť je havarijní, jejich betonový povrch se rozpadá. Stávající betonový kryt, včetně podkladních vrstev a obrubníků, bude odstraněn a následně nahrazen. Nové vrstvy budou mít schopnost vsakovat srážkovou vodu a speciální povrch si poradí i s úkapy ropných látek,“ nastínil náměstek primátora Miloslav Dohnal. Zdůraznil, že kryt parkovišť je navržený ze zatravněných roštů z ekologicky neutrálního materiálu – ze 100 procentně recyklovatelného plastu. „Všechna parkoviště jsou navržena ve stávajících směrových a výškových poměrech – na těch se nebude nic měnit,“ doplnil náměstek Dohnal. 

Úředníci města monitorují i stav dalších parkovišť. „V plánu je například také úprava parkovacích ploch v ulici U Hřbitova, kde bude vybudováno 24 nových parkovacích stání, z toho dvě pro invalidy, za dva a půl milionu korun.  V současné době se zpracovává také projektová dokumentace na rozšíření a rekonstrukce všech parkovišť na Jižní čtvrti II,“ doplnila Irena Šikulová z přerovského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

19:27 Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

V rámci obecního systému odpadového hospodářství platí pro obyvatele a majitele nemovitostí některé …