Přerov: Senior Symposium 2017

18.08.2017 9:19

Statutární město Přerov, Odbor sociálních věcí a školství, Oddělení sociální prevence a pomoci pod záštitou primátora města Vladimíra Puchalského i v letošním roce připravilo pro seniory statutárního města Přerova k příležitosti Mezinárodního dne seniorů preventivní, výchovně vzdělávací akci pod názvem „Senior symposium 2017“, navazující na úspěšné akce z roku 2012, 2014, 2015 a 2016.

Přerov: Senior Symposium 2017
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Již od roku 1998 si svět 1. října připomíná Mezinárodní den seniorů, který je věnován našim rodičům, babičkám, dědečkům, prababičkám, pradědečkům a vlastně i všem starým lidem kolem nás. V tento den, bychom se měli zastavit a poděkovat jim za jejich celoživotní zásluhy pro rodinu, blízké a také pro celou společnost.

Patří jim naše uznání a respektování stáří, jako normální součásti života a období, kdy stále pokračuje rozvoj lidské osobnosti, naše pochopení, že starší lidé jsou stále platnými a cennými členy lidského společenství, které by bez jejich přispění nemělo všechny potřebné dimenze.

„Senior symposium 2017“ již tradičně představuje setkání seniorů se skupinou profesionálů působících v nejrůznějších oblastech péče o seniory. Vybraní odborníci vystoupí v sérii přednášek obsahově zaměřených k nejrůznějším aspektům aktivního stárnutí. Přednášky jsou uspořádány do obsahových bloků a proloženy kulturními vystoupeními, která umožňují prezentovat své dovednosti dětem a mládeži ze základních a středních škol, členům různých zájmových sdružení, pěveckých sborů a hudebních skupin. „Senior symposium 2017“ umožní prezentovat služby nabízené seniorům občanským sdružením, neziskovým organizacím, obecně prospěšným společnostem, zdravotnickým organizacím a dalším. V rámci těchto prezentací mohou zájemci z řad seniorů například ochutnat zdravé potraviny, nechat si zdarma přeměřit krevní tlak, tělesný tuk, cukr nebo kvalitu zraku, ale také získat bohaté informace o nabídce služeb pro seniory v regionu.

Akce se uskuteční:
VE STŘEDU 4. 10. 2017, v Městském domě Přerov (MD), Kratochvílova 1

  • Dopolední program od 9.00 do 12.00 hod. v malém sále, přísálí a vstupních prostorách MD je určen široké seniorské veřejnosti statutárního města Přerova.
  • Odpolední program od 13.00 do 18.30 hod. ve velkém sále MD je určen seniorům s platnou vstupenkou s místenkou. ikona souboruVzor vstupenky ikona souboru

Účast na celé akci je bezplatná.

450 vstupenek s místenkou na odpolední program bude k dispozici od 4. 9. 2017 na sekretariátu Odboru sociálních věcí a školství, Magistrátu města Přerova, v budově Smetanova 7, I. patro, kancelář č. 113 u paní Hany Štěpánové (tel.: 581 268 761).

Předběžná rezervace není možná a vydávány budou maximálně 4 ks na osobu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…