Přerov: Silnice, spojující Předmostí a Vinary, dostane nový povrch

05.02.2023 7:35 | Tisková zpráva

Silnice vedoucí z Předmostí do Vinar se dočká opravy. Vozovka byla poničena při stavbě úseku 0137 dálnice D1, kdy ji zhotovitel až do léta roku 2019 využíval coby trasu pro zásobování stavby.

Přerov: Silnice, spojující Předmostí a Vinary, dostane nový povrch
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Komunikace „Kočíře“ se začne opravovat v březnu v režii Ředitelství silnic a dálnic, které do rekonstrukce investuje 30 milionů korun. Olomoucký kraj získal od státu kompenzace na opravu vozovek, zasažených stavbou. Ta v Kočířích, která patří Přerovu, ale součástí kompenzací nebyla.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

„Jedná se o místní komunikaci, která je v havarijním stavu a rekonstrukci nutně potřebuje. Pokusil jsem se dohodnout se zástupci ŘSD, aby byla silnice opravena na jejich náklady. Náš požadavek byl po několika jednáních vyslyšen a od 1. března se konečně bude po dobu čtyř a půl měsíce vozovka rekonstruovat,“ uvedl Michal Zácha, který problematiku řešil v minulém období coby radní Přerova, v jehož gesci byl majetek – a také jako náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Tomáš Hrdý, zastupující Ředitelství silnic a dálnic, jeho slova doplnil: „Uznali jsme, že je nutné se vypořádat nejen s krajskými komunikacemi, ale například i s touto místní.“

Kromě zhruba kilometr a půl dlouhého úseku budou opraveny rovněž dvě autobusové zastávky, které se nacházejí na trase. „Objízdná trasa povede přes Popovice. V současné době ještě řešíme trasu pro autobusy, takže jednáme s dopravcem. Chceme cestujícím zachovat komfort, tudíž by provizorní zastávky měly být v docházkové vzdálenosti od těch současných,“ řekl Jan Vavřík, hlavní stavbyvedoucí z realizační firmy Strabag.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…