Přerov: Sportovci všech generací se již brzy dočkají nové venkovní posilovny v Sokolské ulici

01.09.2022 17:57 | Tisková zpráva

V Sokolské ulici, v místech původního dětského hřiště, pokračuje realizace nového workoutového sportoviště.

Přerov: Sportovci všech generací se již brzy dočkají nové venkovní posilovny v Sokolské ulici
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Rozhodli jsme se vyslyšet požadavky Přerovanů na tento typ aktivního odpočinku, které přicházely již delší dobu. Zájem o tento druh sportovního vyžití se nám také potvrdil i v rámci participativního rozpočtu, kde se tento návrh objevil hned třikrát,“ uvedl radní Michal Zácha. Workoutové hřiště slouží především ke cvičení s vahou vlastního těla s využitím jednoduchých cvičebních konstrukcí. 

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Michal Zácha dále upřesňuje: „Jedná se o první hřiště tohoto druhu v České republice – jde o cvičební dráhu složenou z patnácti na sebe navazujících různých prvků.“ Součástí hřiště bude také informační tabule s popisem a nákresem jednotlivých cviků. Lokalita byla vybrána tak, aby sportovci měli pro trénink dostatek prostoru. Hřiště bude volně přístupné, avšak cvičební prvky jsou konstruovány pro osoby vyšší než 140 centimetrů s vahou nepřesahující 120 kilogramů. Celková cena tohoto hřiště činí jeden milion dvě stě tisíc korun. Terénní úpravy a přípravné práce zajišťují Technické služby města Přerova a dodávku cvičebních prvků a jejich montáž realizuje specializovaná dodavatelská firma. „V rámci této referenční stavby nám dodavatelská firma hracích prvků poskytla slevu 800 tisíc korun,“ doplnila Michaela Kašíková z odboru majetku.

Sportovci se zájmem o cvičení venku mohou už nyní využívat workoutové prvky u laguny a další byly instalovány v rámci 13. etapy revitalizace sídliště Předmostí nebo v místních částech Vinary a Újezdec.

„Zahájení provozu nové workoutové dráhy je plánováno na konec září, ale věříme, že práce zvládneme rychleji a první sportovci si budou moci zacvičit již za 14 dní,“ uzavírá Michal Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

13:33 Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

Odbor ekologie a veřejného prostoru zrealizoval pro občany města Liberce dvě nové venkovní posilovny…