Přerov: V noci se uzavře podjezd do Předmostí, objížďku přes Dluhonice zkomplikuje úprava vedení

09.09.2020 19:53

Částečná uzavírka podjezdu pod železnicí, který se nachází mezi Přerovem a jeho místní částí Předmostí, komplikuje situaci řidičům už od července.

Přerov: V noci se uzavře podjezd do Předmostí, objížďku přes Dluhonice zkomplikuje úprava vedení
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Většina z nich ale chápe nutnost rekonstrukce železničního uzlu, kterou provádí Správa železnic – a naučila se využívat dvou objízdných tras. Jedna z nich vede jednosměrně přes podjezd v Lýskách, druhá přes koleje u Dluhonic. O tomto víkendu se ale i tam situace trochu ztíží. Město na to upozornil zhotovitel.

„Máme informaci, že o víkendu 12. a 13. září budou muset řidiči počítat se dvěma komplikacemi. V noci ze soboty na neděli – od sedmi hodin večer do sedmi ráno – se úplně uzavře podjezd do Předmostí, průchod má být umožněn pouze chodcům, a ti se budou muset řídit pokyny pracovníků stavby.  Kromě toho ale bude po oba dny v trase objížďky, tedy v oblasti přejezdu u Dluhonic, probíhat úprava trakčního vedení, takže doba stání se může ještě více prodloužit,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Řidičům je proto doporučováno, aby při cestě z Předmostí do Přerova jeli v sobotu a v neděli raději přes Lýsky. „Trasa z města směrem na Olomouc zůstává stejná jako v předešlých dnech – průjezd pod tratí v Předmostí bude vyjma noci umožněn,“ doplnil radní Navrátil.

Správa železnic, která rekonstrukci provádí, uzavřela podjezd do Předmostí v posledním červencovém týdnu. Stavební firma tu musí rozšířit most z každé strany zhruba o jeden metr, což má přinést lepší obslužnost samotných kolejí.  Dělníci tu budou podle harmonogramu pracovat až do 6. listopadu, kdy proběhne poslední úplná noční uzavírka - a pak bude do podjezdu opět navrácen obousměrný provoz.

O plánované rekonstrukci jsme podrobně informovali ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…