Přerov: Vánoční trhy a adventní jarmarky. Na dvou náměstích to bude žít

04.10.2017 21:01

Více než tři týdny přátelského setkávání, koncertů, gastronomických potěšení i drobných nákupů v adventní atmosféře slibují letos nově koncipované Vánoční trhy Přerov. Ačkoliv do adventu zbývají ještě skoro dva měsíce, přípravy už běží naplno. Nové osvětlení, výběr vánočního stromu a samozřejmě i dolaďování kulturního programu, to vše ovlivní první dojmy letošních návštěvníků.

Přerov: Vánoční trhy a adventní jarmarky. Na dvou náměstích to bude žít
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Naším cílem je, aby host Přerovských vánočních trhů odcházel domů s pocitem, že v Přerově prožil něco povznášejícího, příjemného a krásného. Centrum města bude v tomto období místem setkávání, dobré nálady a pohody, proto musí být vše dobře připraveno,“ říká za nové pořadatele trhů, společnost RK Invest, Petr Ilgner.

Během přípravy se nesmí nic ponechat náhodě. „Teď například společně s Technickými službami města Přerova vyhledáváme vhodný vánoční strom, musí to být ten opravdu nejkrásnější, který bude ozdobou adventního náměstí“ upřesňuje Petr Ilgner. Hned vedle originálně upraveného a nasvíceného vánočního stromu bude nainstalována šestimetrová projekční stěna, na které se budou promítat pohádky a filmy s patřičnou sváteční atmosférou pro malé i velké diváky. Dolaďuje se i doprovodný kulturní program, který nabídne klasické koledy, populární hudbu a například i vystoupení jednoho z nejoblíbenějších současných komiků.

Pořadatelé chtějí, aby byl program šitý Přerovu přesně na míru. Proto v něm figurují jak jména známá na celostátní úrovni, tak i místní kapely, školní soubory či třeba dramatické kroužky. Velkým lákadlem by mohl být i Živý Betlém, pořádaný společně s přerovskou farností. „Spolupracujeme také s Muzeem Komenského a Galerií města Přerova,“ dodávají pořadatelé z RK Invest a vysvětlují své přesvědčení, že pokud se na programu podílí místní umělci a místní instituce, lidé se mohou s takovými svátečními trhy lépe ztotožnit.

Vánoční strom se rozsvítí 30. listopadu

Důležitým faktorem je i akcent na potěšení různých generací, přičemž dětem se chtějí pořadatelé věnovat úplně nejintenzivněji. To se projeví už v dopoledních částech svátečního programu. Připravují se programy pro mateřské i základní školy, pořadatelé počítají s tím, že školky budou dopoledne využívat možnosti jízd na stylovém kolotoči a vyzkouší práci v tvořivých dílničkách. Zkušenosti z jiných měst pak ukazují, že velkým lákadlem pro děti bude i Ježíškova pošta. Děti se mohou těšit také na zábavnou Mikulášskou nadílku s představiteli města, v plánu je i společné opékání buřtů.

Program začíná 30. listopadu, kdy se odehraje i slavnostní rozsvícení vánočního stromu, doprovázené bohatým programem. Trhy potrvají do 24. prosince a jejich hlavní část bude soustředěna na náměstí TGM. To bude po celou dobu zaplněno třemi desítkami stánků v jednotném stylu s různým gastronomickým i dalším sortimentem, chybět nebude kolotoč a další atrakce. Součástí letošních přerovských oslav budou také tři adventní jarmarky v historických kulisách malebného Horního náměstí.

To vše, spolu s novým jednotným nasvětlením hlavního dějiště svátků slibuje, že Vánoční trhy Přerov budou letos opravdu příjemným zážitkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…