Přerov: Velikonoční jarmark bude pestrý a veselý, sjedou se na něj prodejci i kumštýři

31.03.2022 7:34 | Tisková zpráva

Jarmareční krámky, ukázka dobových řemesel, vystoupení muzikantů, tanečníků či šermířů. Na to všechno se mohou těšit v neděli 17. dubna návštěvníci přerovského Horního náměstí. Velikonoční jarmark začne v deset ráno a potrvá do čtyř odpoledne.

Přerov: Velikonoční jarmark bude pestrý a veselý, sjedou se na něj prodejci i kumštýři
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Prodejci, kteří se už teď do Přerova chystají, nabídnou originální ručně vytvořené výrobky a jarní dekorace, chybět nebude ani jídlo a pití.  A k dobré pohodě přispěje i doprovodný program. „Historický šerm divákům předvedou tři skupiny – Nuntius Regis ze Želetavy, vsetínský Valmont a Markus M, který je zástupcem domácí scény,“ předeslal ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Na místě bude také sokolník a diváci si mohou užít rovněž kulturní vystoupení Střediska volného času Atlas a Bios a taneční skupiny Isanda, která předvede orientální tance. „Pozvali jsme i přerovskou hudební skupinu Rabussa, která naladí diváky na příjemnou historickou notu – vládne bohatým repertoárem složeným z písní lidových i renesančních,“ doplnil ředitel Macíček.

Kromě tohoto jarmarku se mohou Přerované těšit na velikonoční farmářské trhy, které se uskuteční na Zelený čtvrtek - ve čtvrtek 14. dubna od 9 do 16 hodin na Masarykově náměstí. Ve stáncích budou rovněž jarní dekorace, ručně zdobené kraslice, budou se plést pomlázky a přijet by měli i prodejci s přísadou a zahrádkářskými výpěstky. Náměstí bude v tu dobu jarně naladěno – místo tu má mít originální kraslicovník, na jehož zdobení se budou podílet sami Přerované.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…