Přerov: Vesmírné auto zaujalo

28.11.2017 7:36

Představte nám chytré autíčko budoucnosti – tak znělo zadání výtvarné soutěže pro „mladé designery“, kterou uspořádala společnost Škoda Auto Mladá Boleslav.

Přerov: Vesmírné auto zaujalo
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Do klání, v němž měly děti ztvárnit podobu auta, které by mělo jednou brázdit třeba nejen silnice, se přihlásili i čtvrťáci ze základní školy v Předmostí. Jejich vesmírné auto MAKT zaujalo a získalo cenu veřejnosti v kategorii obrázek. Od vyhlašovatele soutěže dostal tým třicet tisíc korun na výtvarné potřeby – a pro celou třídu pak výlet do Mladé Boleslavi, kde se ve čtvrtek 23. listopadu vyhlašovaly výsledky.

„Školáci neměli jen auto postavit či nakreslit, ale také k němu vymyslet příběh. Náš tým ze 4. C ve složení Mia Mc Conahay, Kateřina Šindarová, Adéla Willmannová a Tereza Ledvinová vytvořil auto MAKT, jehož název vznikl podle počátečních písmen dívčích jmen,“ prozradila ředitelka školy Věra Václavíčková. Samotné školačky pak doprovodily své dílo těmito slovy: „Je to vesmírné auto, které neškodí životnímu prostředí a tankuje energii z vesmíru. Na cestě dokáže jet bez řidiče a uvnitř našeho auta je malý bazén, televize a masážní sedadla. Auto je určeno hlavně pro mladé dívky. Úspěšné designérky potěšily i své spolužáky, kteří s nimi mohli sdílet jejich úspěch přímo v Mladé Boleslavi, kam se společně vydali.

Podle jejich učitelky bylo největším zážitkem pro celou třídu setkání s profesionálními designery, kteří dětem představili svou práci a dovolili jim vyzkoušet si modelování skutečného auta v měřítku 1:1 pomocí speciální hlíny – a také designování aut v programech, které používají při své práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.