Přerov: Z Hané až do Beskyd vyjede opět Cyklobus Bečva

18.04.2016 19:52

Cyklobus Bečva letos zahájí už čtvrtou cykloturistickou sezónu. Stal se oblíbeným prostředkem milovníků kol, kteří si z Přerova či Lipníku nad Bečvou vyjedou na Bumbálku autobusem a dolů už „fičí“ v sedle kola. I když sezóna začne až 4. června, už teď je možné si místo v cyklobusu rezervovat. Zkušenosti z minulých let říkají, že zajistit si místo předem je prozíravé – o službu je totiž velký zájem.

Přerov: Z Hané až do Beskyd vyjede opět Cyklobus Bečva
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„V červnu bude cyklobus jezdit o sobotách a nedělích, v červenci a srpnu pojede vždy v pátek, v sobotu i v neděli a v září vyjede na trasu každou sobotu. Letošní novinkou je pouze to, že nebude zastavovat v Hranicích a že nevyjede ve dnech 5. a 6. června,“ řekl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík. Autobus s přívěsným vozíkem pro kola vyrazí z Přerova vždy v 7.30 ráno, v Lipníku zastaví v 7.55 – a zpět z Bumbálky pojede pro případné zájemce ve čtyři odpoledne.

„Jízdné bude stejné jako v předešlém roce, za trasu Přerov – Bumbálka dají cyklisté 115 korun a v ceně mají i přepravu jízdního kola. Do přívěsného vozíku se vejde celkem třicet kol,“ doplnila Věra Rakovská z Lipníku nad Bečvou. Zájemci, kteří si chtějí od 4. června až do 24. září vyjet po trase Přerov-Lipník nad Bečvou-Valašské Meziříčí-Rožnov pod Radhoštěm-Bílá-Bumbálka, si mohou místa zarezervovat na adrese www.amsbus.cz.

„Vloni se cyklobusem přepravilo přes tisíc lidí a my očekáváme, že i letos bude úspěšná sezóna. Službu obě města dotují, a to roční částkou 161 tisíc korun - z toho 85 procent hradí Přerov a 15 procent jde z rozpočtu Lipníku nad Bečvou,“ podotkl závěrem náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.