Přerov: Z rampy půjde odpad přímo do kontejneru. Sběrný dvůr je rozšířen

06.10.2020 16:01

Přerovské technické služby letos rozšířily dvě kapacitně nedostačující stavby. V létě se jim podařilo uvést do provozu další část kompostárny a v pondělí 5. října otevřou novou plochu sběrného dvoru.

Přerov: Z rampy půjde odpad přímo do kontejneru. Sběrný dvůr je rozšířen
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Přístavba přišla na 9 milionů 800 tisíc korun, z toho 2 miliony 300 tisíc pokryla dotace od státu – a za tuto částku teď v areálu Na hrázi 17 vznikla vedle stávajícího dvora nová moderní budova, která je jednou z prvních tohoto druhu na území České republiky.

Objekt se skládá z 35 prefabrikovaných železobetonových modulů, uložených na základové desce a spojených v jeden monolitický komplet. „V přízemí se nachází garáže a skladovací prostory. Na střechu, která je pojízdná a zpřístupněná rampou, je možno najíždět osobními a dodávkovými vozidly a odtud ukládat do přistavených 40 kubíkových velkoobjemových kontejnerů jak BIO odpad, tak i velkoobjemový a další odpad,“ nastínil jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Rekonstrukce probíhala od loňského podzimu za plného provozu – takže jí mohli z areálu přihlížet i Přerované, kteří do dvora přiváželi vysloužilé televizory, ledničky, pračky nebo kusy nábytku. „Nová část zabrala 260 metrů čtverečních a její součástí je i válcový drtič, který odpad z kontejnerů zhutní – a ten pak bude odvážen buď k odběratelům, nebo na skládku,“ vysvětlil Střelec, který zároveň potvrdil, že rekonstrukcí kompostárny a sběrného dvora investice do likvidace odpadů nekončí.

V příštím roce chtějí technické služby pořídit nové velkoobjemové kontejnery na separovaný odpad do svozových stanovišť, dvě robotizovaná vozidla na svoz odpadů a v plánu je i rekonstrukce třídicí linky. Ta má být vybavena lisem, který bude schopen lépe likvidovat vytříděné odpady, dále zde má být nový pneumatický odsavač folie a nové dopravníky. Chybět nemá ani separátor železných a ostatních kovových nečistot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…