Přerov: Žáci ze školy U Tenisu dostanou nové hřiště, využívat ho mohou i návštěvníci zvenčí

02.09.2021 7:34 | Tisková zpráva

Nově zrekonstruované školní hřiště bude v pátek 3. září předáno žákům Základní školy U Tenisu a také veřejnosti, která sportoviště může v odpoledních hodinách a také o víkendech rovněž využívat.

Přerov: Žáci ze školy U Tenisu dostanou nové hřiště, využívat ho mohou i návštěvníci zvenčí
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Slavnostní přestřižení pásky, doprovázené turnajem ve volejbalu mezi radními města a učiteli či žáky školy, je naplánováno na úterý 7. září. Nůžky přijdou na řadu o půl dvanácté, míče nad sítí se začnou prohánět úderem poledne.

„Rekonstrukce starého hřiště přišla město na 12 milionů 800 tisíc, výstavba začala vloni v srpnu a skončila letos v červnu,“ konstatovala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.  Součástí areálu je hlavní víceúčelové hřiště, vedlejší volejbalové hřiště, atletická dráha a rozběh skoku do dálky. V částce je zahrnuto i sportovní vybavení, mobiliář, technické zázemí a záchytné oplocení. „Hřiště má sloupky pro tenis a volejbal či nohejbal, branky pro malou kopanou včetně kotvení, koše na streetball a nechybí ani mobilní branky florbalu – sportoviště je celkově velmi dobře vybaveno,“ dodal náměstek pro školství Petr Kouba.

Zázemí nové sportovní plochy je tvořeno trojicí jednopodlažních nepodsklepených modulových kontejnerů s plochou střechou, které jsou v těsné blízkosti vedle sebe. „Jeden bude sloužit jako WC pro ženy a imobilní občany, ve druhém jsou toalety pro muže a třetí kontejner poslouží coby sklad správce hřiště,“ řekl Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu. V areálu návštěvníci najdou i lavičky bez opěradla, odpadkové koše a stojany i přístřešky na kola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…