Přerov podporuje vznik školy pro zdravotníky, radní už schválili nájemní smlouvu

29.09.2020 21:23

Nájemní smlouvu mezi městem Přerovem a společností Agel schválili dnes na mimořádném zasedání přerovští radní – dohoda se týká části budovy na náměstí Přerovského povstání, kde má od následujícího školního roku vzniknout Vyšší odborná škola zdravotnická.

Přerov podporuje vznik školy pro zdravotníky, radní už schválili nájemní smlouvu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Jedná se o nájem necelých šesti set metrů čtverečních situovaných v přízemí a v prvním patře. Další podlaží zůstanou zatím neobsazená, o jejich příštím využití se bude jednat. Nájemní smlouva bude uzavřena na dobu určitou s účinností od 1. června roku 2021.

Anketa

Má vláda na žádost Prymuly vyhlásit nouzový stav?

61%
39%
hlasovalo: 12338 lidí

„Společnost nám začne platit 300 korun za metr čtvereční, ročně to tedy bude 177 tisíc korun,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Radní se shodli, že je třeba školu podpořit a udržet, protože vzdělávání zdravotnického personálu je ve veřejném zájmu. „Cílem není ekonomický zisk či poskytování služeb za úplatu, ale vzdělání studentů, kteří následně budou pracovat ve zdravotnictví. Proto jsme nenavrhovali tržní nájemné,“ vysvětlil primátor města Petr Měřínský. Zároveň podotkl, že je teď ještě „míč“ na straně společnosti Agel, protože ta si musí na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy zajistit zápis vyšší odborné školy do rejstříku škol a školských zařízení.

Pětačtyřicet let stará pětipodlažní budova na náměstí Přerovského povstání prochází už od letošního července opravou – dostává novou fasádu, vyměňují se okna, zatepluje střecha, součástí projektu je i zřízení bezbariérového vstupu do budovy. Do rekonstrukce město investuje 24 milionů 308 tisíc korun, ve hře je stále možnost dotace z Operačního programu životního prostředí, v rámci níž by se mohlo do přerovské kasy vrátit zpět až 4 a půl milionu korun.

Podrobněji k rekonstrukci budovy ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…