Přerované se mohou poklonit památce Jaroslava Wykrenta

15.03.2022 19:31 | Tisková zpráva

Přerované se mohou přijít alespoň symbolicky rozloučit se zpěvákem, skladatelem a textařem Jaroslavem Wykrentem, který zemřel v sobotu 12. března.

Přerované se mohou poklonit památce Jaroslava Wykrenta
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Pietní místo s kondolenční knihou je zřízeno ve foyer Městského domu – kulturního stánku, kde přerovský rodák často a rád koncertoval. Podepsat se do knihy, zanechat v ní vzpomínku či slova upřímné soustrasti můžete do pátku 18. března.

Jaroslav Wykrent byl přerovským rodákem a k městu, v němž se 10. září roku 1943 narodil, se hrdě hlásil. V šedesátých letech byl jedním ze zakládajících členů bigbeatové skupiny Synkopa, spolupracoval s Pavlem Novákem a později i se zpěvačkou Marií Rottrovou, pro niž coby dvorní textař napsal celou řad nezapomenutelných hitů. Mezi jeho nejznámější skladby stále patří třeba Agnes, Píseň pro mou lady, Růžová pentle či Slunečnice. V roce 1999 muzikant utrpěl sérii mozkových příhod, s pomocí kamarádů-hudebníků se ale dokázal vrátit na pódia a rozdávat svým posluchačům radost. Naposledy pro své věrné Přerovany vystupoval ve vyprodaném Klubu Teplo v úterý 9. listopadu.

Pohřeb Jaroslava Wykrenta, ikony přerovské hudební scény, jednoho z posledních místních bardů, se uskuteční v rodinném kruhu. „S jeho přáteli jsme se shodli, že chceme důstojné místo i veřejného rozloučení alespoň formou pietního místa. Každý den bude zpřístupněno od 8 do 18 hodin, lidé na něj mohou zavzpomínat i při písničkách, která budou ve foyer znít,“ řekla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …