„Chceme, aby děti poznaly nejen chuť norského jídla, ale aby se i seznámily s touto severskou zemí. Během února se proto v prvouce, přírodovědě, zeměpisu, přírodopisu i v hodinách cizích jazyků seznamují s tématy, které přibližují Norsko, jeho přírodu, tradice i životní styl místních lidí. A nechybějí ani zajímavé příběhů norských trollů,“ řekl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil (ANO). Školáci mají k dispozici speciální brožuru, která obsahuje slovníček základních norských pozdravů či frází. „A v brožurách je detailně popsáno také menu, které děti ochutnají.
Atmosféru severské země v jídelně doplní i výzdoba v norských barvách, kterou připravíme,“ konstatovala ředitelka Zařízení školního stravování Hana Ondrášová. Ta rovněž připomněla, že tímto krokem přerovské jídelny zatraktivňují klasický jídelníček a ukazují, že i ve školní jídelně se dá vařit netradičně. „Už loni si mohli přerovští školáci užít dny chorvatské kuchyně, které přinesly chuť tradičních receptů,“ zmínila Ondrášová.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV