Příbram: Asociace dobrovolných svazků obcí se sešla za přítomnosti náměstka hejtmanky

10.04.2021 17:35

VOTICE Náměstek hejtmanky pro regionální rozvoj a územní plánování ve Středočeském kraji Ing. Bc. Jiří Snížek a koordinátor Krajského úřadu Středočeského kraje pro oblast strategického plánování a meziobecní spolupráce Marek Jetmar, PhD. navštívili členskou schůzi Asociace dobrovolných svazků obcí Středočeského kraje. Uskutečnila se 26. března v refektáři bývalého votického kláštera. Asociace prezentovala před hosty svou dosavadní činnost, prostor k prezentaci aktivit dostali i její jednotliví členové.

Příbram: Asociace dobrovolných svazků obcí se sešla za přítomnosti náměstka hejtmanky
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Asociace dobrovolných svazků obcí Středočeského kraje vznikla v říjnu 2020 za účelem podpory a rozvoje meziobecní spolupráce, hájení zájmů dobrovolných svazků obcí a aktivní spolupráce s institucemi s krajskou a regionální působností. Jejími zakládajícími členy je šest funkčních dobrovolných svazků obcí (DSO): Sdružení obcí Sedlčanska, Mikroregion Čáslavsko, CHOPOS, Mikroregion Hořovicko, DSO ORP Příbram a Mikroregion Voticko. Jedním z cílů, který si Asociace při svém vzniku dala, bylo rozšířit členskou základnu o další dobrovolné svazky obcí ve Středočeském kraji, případně navázat partnerství s dobrovolnými svazky v republice, což napomůže sdílení informací, zkušeností a dobré praxe. Nově se členem Asociace stal Mikroregion Ladův Kraj a hostem schůze byl také zástupce svazku obcí Dolní Berounka.

„Hovořilo se také o možnostech podpory meziobecní spolupráce ze strany Středočeského kraje za pomoci dotačního programu na podporu rozvoje meziobecní spolupráce v oblasti strategického rozvoje dobrovolných svazků obcí,“ uvedl předseda Asociace Mgr. Viktor Liška (Mikroregion Voticko).

Nejbližší aktivitou Asociace dobrovolných svazků obcí Středočeského kraje bude 20. dubna setkání s hejtmankou Mgr. Petrou Peckovou a zástupci dalších krajských organizací, které se podílejí na rozvoji venkova. „Jsme rádi, že pan náměstek pro regionální rozvoj a územní plánování správně vnímá důležitou roli mikroregionů v administrativní a projektové pomoci samosprávám a chce využívat jejich potenciál pro zlepšení komunikace a řízení informací směrem od krajského úřadu k zejména malým obcím Středočeského kraje. Proto jsme rádi, že nás ke společnému jednání pozvala hejtmanka našeho kraje,” doplnil místopředseda Asociace Bc. Jiří Kužel (Dobrovolný svazek obcí ORP Příbram).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…