Příbram: Běžné nebo alternativní školství?

03.10.2019 10:40

V současné době se občané mohou zapojit do dotazníkového šetření, které reaguje na žádosti rodičů o zavedení alternativního způsobu základního vzdělávání.

Příbram: Běžné nebo alternativní školství?
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Město Příbram zřizuje celkem sedm základních škol. Šest z nich je v běžném školním režimu s tím, že většina má rozšířenou výuku některého z předmětů. Sedmou školou je škola, která nabízí alternativní vzdělávání. Jedná se o waldorfskou školu fungující ve třech stupních – od mateřské, přes základní až po střední.

V poslední době jsme zaznamenali zájem rodičů o rozšíření nabídky základního vzdělávání o alternativní výuku. „Školství v Příbrami považujeme za dostatečně dimenzované jak kvantitativně, tak kvalitativně. Na jeho zlepšování ve spolupráci s řediteli škol neustále pracujeme,“ uvedla místostarostka Zorka Brožíková, která má oblast školství ve své gesci.

Příkladem rozšiřování nabídky v posledních letech může být zřízení přípravné třídy nebo třídy s dvojjazyčnou výukou. Přestože nabídku vzdělávání považuje vedení města za dostatečnou, vychází vstříc rodičům poptávajícím další možnosti alternativního školství (Montessori, Scio…). Nyní se k tomuto tématu mohou vyjádřit rodiče dětí v dotazníkovém šetření. „V současné době se zabýváme dalšími možnostmi rozšiřování nabídky. Pomoci nám k tomu má zmíněné dotazníkové šetření, které je určeno všem rodičům jejichž děti navštěvují mateřské a základní školy v Příbrami a okolí,“ dodala Zorka Brožíková.

Dotazník je anonymní, je vyhotoven v listinné a elektronické podobě. Vytištěný dotazník je možné odevzdávat do sběrných boxů umístěných v jednotlivých příbramských MŠ a ZŠ a Centru sociálních a zdravotních služeb města Příbram (Dětské skupiny a rehabilitační stacionář), popř. v Infocentru Městského úřadu Příbram do 31. října 2019. Elektronická verze dotazníku je zpřístupněna na webových stránkách zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…