Příbram: Hornické muzeum přivítalo letošního 100 000. návštěvníka

14.12.2017 16:02

Hornické muzeum Příbram přivítalo 13. prosince svého letošního 100.000 návštěvníka. Stala se jím Adéla Jandáčková z druhé třídy ZŠ Ořech.

Příbram: Hornické muzeum přivítalo letošního 100 000. návštěvníka
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Pogratulovat jí přišli nejen ředitel muzea, starosta Příbrami a zástupce společnosti DIAMO, ale i zástupci zřizovatele muzea - Středočeského kraje - radní pro oblast kultury a památkové péče Karel Horčička (ČSSD) a předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek (KSČM).

"Hornické muzeum překonává stotisícovou návštěvnost již deset let a má skutečně co nabídnout. Chtěl bych poděkovat panu řediteli a celému kolektivu za jejich práci, protože ten dlouhodobý zájem návštěvníků je jejich zásluha," ocenil úspěchy muzea Horčička.

"Jste tu poprvé, děti. Představte si ale, že já sem chodím už šest let a pokaždé najdu něco nového a něčím se poučím. Ať se Vám tedy muzeum zapíše do srdíčka a rádi se sem vracíte," popřál dětem Štefek.

Po slavnostním přivítání, které obohatilo i hudební vystoupení zástupců hornického spolku i vánoční tématika, se děti přesunuly na prohlídku podzemí do dolu Anna na Březových Horách, důlním vláčkem dojely až ke stvolu důlní jámy, přenesly se do časů, kdy probíhala tzv. Vánoční šichta, viděly, jak trávili svátky havíři v podzemí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…