Příbram: Most v Plynárenské ulici bude nahrazen novým

19.01.2022 17:58 | Tisková zpráva

Mosty a lávky prošly revizí, díky níž mohl být sestaven seznam stanovující potřeby oprav. Mezi těmito mosty je také ten v Plynárenské ulici, kde by v letošním roce mělo dojít k jeho kompletní výměně. Rada města rozhodla o výběru dodavatele.

Příbram: Most v Plynárenské ulici bude nahrazen novým
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

V rámci Dynamického nákupního systému na výstavbu, opravu a údržbu pozemních komunikací města Příbram byla vypsána veřejná zakázka „Most Plynárenská“. 

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí
Předmětem této zakázky je kompletní demolice stávajícího mostu a výstavba mostu nového.

„Na základě mostních prohlídek z minulých let máme daný seznam prioritních oprav a úprav. Prvním mostem, který se bude dle tohoto seznamu realizovat, je právě most v Plynárenské ulici, který je jednou z mála propojek do naší průmyslové zóny. Jelikož most je v havarijním stavu, bude přistoupeno k jeho demolici a výstavbě mostu nového, u kterého bude zvýšena nosnost na 32 t,“ uvádí 1. místostarosta Martin Buršík.

Zájem o veřejnou zakázku projevily dvě firmy, z nichž hodnotící komise vybrala a radě města ke schválení doporučila firmu Strabag, a. s., která dala nejvýhodnější cenovou nabídku ve výši 5 695 663,41 Kč bez DPH. S pracemi se bude moci začít po podpisu smlouvy.

„Most v Plynárenské ulici není jediným, který v letošním roce projde obnovou. Rekonstruovat se bude také lávka pro pěší přes Příbramský potok na Rynečku a dále tři lávky v areálu Nového rybníka,“ doplnil informace starosta Jan Konvalinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…