Příbram: Rekonstrukce velké scény začala

11.05.2020 15:34

Divadlo A. Dvořáka projde částečnou rekonstrukcí. Dnes začaly stavební práce na velké scéně.

Příbram: Rekonstrukce velké scény začala
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

V průběhu divadelních prázdnin mělo dojít k rekonstrukci velké scény Divadla A. Dvořáka. Práce byly zahájeny více než o měsíc dříve, hrát by se tedy mohlo již v září. „Omezení a nařízení související s koronavirem uspíšila zahájení rekonstrukce velké scény. Dnes jsme dodavatelské firmě předali staveniště a zahájeny budou práce, jejichž výsledkem bude nový divadelní sál. Dočkáme se nových sedaček v daleko příjemnější elevaci, koberce, výmalby, instalována bude indukční smyčka pro neslyšící. To vše by mělo být hotovo do konce letních prázdnin,“ uvedl při předávání stavby starosta města Jan Konvalinka.

Pracovníci divadla v nucené přestávce, tedy v době, kdy nebylo možné hrát, začali s rozebíráním sedaček, které jsou nyní nabízeny k odprodeji. „Nabízíme našim divákům a samozřejmě nejen jim sedačky za cenu 99 korun za kus,“ upřesňuje podmínky prodeje, který je možné zajistit přímo v divadle, ředitel Petr Bednář.

Vládní opatření se rozvolňují a nově tak mohou hrát i divadla. Velkou scénu si diváci v Příbrami užijí až v září, ale na malé scéně se začíná hrát již v tomto týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…