Příbram: Rozhodně není důvod k podceňování bezpečnostních opatření

24.03.2020 12:20

Není úplně snadné dobrat se ke skutečným číslům nakažených pro každou jednotlivou obec. Hygienické stanice zpravidla operují pouze čísly za příslušný okres. V našem okrese je v současné době potvrzených 12 případů nákazy, z toho tři lidé přímo na území našeho města.

Příbram: Rozhodně není důvod k podceňování bezpečnostních opatření
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Jakkoliv se toto číslo zdá optimistické, rozhodně není důvodem ke zlehčování situace nebo podceňování bezpečnostních opatření. Naopak. Jedině svědomitým dodržováním osobní hygieny, hygieny rukou, nošením ochrany nosu a úst a dodržováním karanténních opatření, dokážeme šíření nákazy omezit. Je více než jisté, že počet nakažených osob bude i v našem městě růst. Tak, jako se navýší počet testovaných, navýší se i počet prokázaných případů. Je to bohužel logika, proti které není argumentu. Preventivními opatřeními můžeme počet nakažených osob udržet v počtu, který by naše zdravotnictví mohlo relativně dobře zvládnout.

Apeluji znovu na všechny obyvatele města, aby se chovali s maximální rozvahou a zároveň ohleduplností. Optimální je chovat se tak, jako bych sám věděl, že jsem nositelem nákazy a činil vše pro to, abych ji nepřenesl na druhé. Budou-li se takto chovat všichni, šíření viru se omezí a po nějaké době zastaví.

Společně tu potvoru porazíme!

Jan Konvalinka
starosta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…