Příbram: V březnu proběhnou volby do osadních výborů

23.01.2012 16:28

V polovině března se v Příbrami uskuteční první volby kandidátů do nových osadních výborů.

Příbram: V březnu proběhnou volby do osadních výborů
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Rada města Příbrami schválila v pondělí 16. ledna 2012 „Volební řád pro volby kandidátů na členy osadních výborů města Příbram“ a termín konání voleb kandidátů na členy osadních výborů zřízených zastupitelstvem města usnesením č. ZM/284/2011. První volby členů osadních výborů v Příbrami se uskuteční ve dnech 16. a 17. března 2012.
 
„Kandidáti, kteří vzejdou z voleb do osadních výborů, budou navrženi na členy osadních výborů. Tento návrh kandidátů na členy osadních výborů bude předložen k projednání na nejbližším zasedání Zastupitelstva města Příbrami. Březnový termín voleb je navrhován s ohledem na možnost zveřejnění informací k volbám v únorovém vydání KAHANU tak, aby občané v době zveřejnění této informace měli dostatek času pro podání přihlášky kandidáta do voleb. Kandidáti mohou podat přihlášku nejpozději 18 dnů přede dnem konání voleb.
Výsledky voleb budou projednány v zastupitelstvu města dne 16.4.2012,“ informoval starosta Příbrami MVDr. Josef Řihák, který volební řád a návrh na uspořádání voleb do osadních výborů města Příbrami radě předložil.
 
Dle  schváleného „Statutu osadních výborů"  je Rada města Příbram k vydání  "Volebního řádu pro volby kandidátů na členy osadních výborů" zmocněna (viz. čl. 3 bod 6 Statutu).
Volbykandidátů na členy osadního výboru musí být vyhlášeny nejméně 30 dnů předem oznámením na úřední desce MěÚ Příbram na základě rozhodnutí Rady města Příbram").

Rada města rovněž v souladu s výše zmíněným statutem vyhlašuje termín konání voleb do osadních výborů (viz. čl. 3 odst. 3 Statutu, který stanoví, že "volby kandidátů na členy osadních výborů se konají v pátek od 15.00 do 18.00 hod a v sobotu od 9.00 do 12.00 hod".
 
„Podrobné informace k volbám do osadních výborů města Příbram dostanou občané v příslušných místních částech nejpozději 25 dnů přede dnem konání voleb, a to roznosem letáků do listovních schránek, vyvěšením na webových stránkách města a zveřejněním v místní části způsobem obvyklým. Informace budou obsahovat termín a místo konání voleb, způsob podání kandidátní listiny. Občané se rovněž dozvědí, jak se stát kandidátem na člena osadního výboru a jak volit. Součástí informací bude i kandidátní listina, která je "Přihláškou do voleb kandidátů na členy osadního výboru," řekl příbramský starosta Josef Řihák.
 
Volby do osadních výborů by se měly uskutečnit v následujících volebních místnostech:
- Brod, Bytíz, Kozičín, Orlov, Zavržice, Žežice - budou využity stávající volební místnosti, jako při každých ostatních volbách.                                                                                        
- Lazec – nově lze využít klubovnu sportovců v Lazci
- Jerusalém + Jesenice - společná volební místnost pro obě místní části, stejně jako ve volbách do Zastupitelstva města Příbrami, Senátu, Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Parlamentu Evropské unie a Zastupitelstva Středočeského kraje.     
 
Volební řád pro volby kandidátů na členy osadních výborů města Příbram bude po ověření zápisu z jednání rady zveřejněn na internetových stránkách města Příbrami www.pribram.eu v sekci usnesení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…