Příbram: Vandalismus je obrovský problém nejen u nás

10.08.2015 15:40

Podstatou vandalismu je svévolné poškozování a ničení veřejného i soukromého majetku, které nepřináší pachateli žádné materiální obohacení, většinou tak koná pro své potěšení, pro potřebu odreagovat se. Je to konání neúčelné, nekulturní a primitivní.

Příbram: Vandalismus je obrovský problém nejen u nás
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

„V Příbrami náš tíží nejvíce projevy vandalismu poškozující městský mobiliář, většinou veřejné osvětlení a dopravní značení. Více než 20 % oprav veřejného osvětlení souvisí se svévolným poškozením svítidel, sloupů, patic a neoprávněných zásahů do elektroinstalace,“ uvádí v této věci ředitel Technických služeb města Příbrami Ing. Pavel Mácha.

Projevy vandalismu jsou samozřejmě velmi ekonomicky nákladné. „Za 1. pololetí jen přímé náklady na odstranění těchto poškození vyčíslujeme na 250.000,- Kč,“ uvádí alarmující částku ředitel Mácha a dodává, že posledním projevem vandalského chování je poškození dláždění na náměstí T.G.M. a následné naházení dlažebních kostek do kašny. Výsledkem bylo poškození osvětlení vodotrysku v hodnotě 15.000,- Kč.

Odstraňování škod způsobených vandalismem vyžaduje nemalé úsilí i náklady, které by bylo možné v rámci správy městského majetku vynaložit účelněji, pokud by k těmto událostem nedocházelo. Děkujeme všem občanům, kteří nejsou lhostejní k této problematice a mají s námi společný zájem na čistotě a upravenosti našeho okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…