Příbram: Vedení města jednalo s majiteli a provozovateli heren

22.12.2015 16:27

Zastupitelé na svém jednání 23. listopadu 2015 neschválili návrh rady města týkající se vyhlášky, která měla zakázat výherní hrací automaty na celém území města.

Příbram: Vedení města jednalo s majiteli a provozovateli heren
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

V této souvislosti se na příbramské radnici v pátek 18. prosince 2015 uskutečnilo jednání vedení města Příbrami s majiteli a provozovateli heren ve městě. Zúčastnili se jej také zástupci Úřadu práce Příbram, Policie ČR a Městské policie Příbram. 

Na začátku schůzky zástupce úřadu práce oznámil, že v součinnosti s policií od září 2015 byla ve městě provedena kontrola cca 70 provozoven s výherními hracími automaty, resp. se jednalo o kontrolu hráčů v souvislosti s pobíráním dávek ve hmotné nouzi. U automatů bylo přistiženo celkem 23 lidí pobírajících příspěvek na živobytí popřípadě doplatek na bydlení. Aby peníze z dávek nekončily v hracích automatech, byla jim následně pomoc, kterou doposud dostávali v peněžité formě, změněna na poukázky.

Vedení města a provozovatelé heren si vyměnili názory na danou problematiku, témata diskuse se týkala důsledků vzniklých závislým gamblerstvím, hovořilo se však také o nastavení nediskriminačních pravidel do doby přijetí nového loterijního zákona.

Na toto první setkání se dostavilo na dvacet majitelů či provozovatelů heren a herních zařízení a společně s vedením města se shodlo na oboustranné vůli v této věci jednat o možnostech eliminace negativních jevů doprovázejících gamblerství. Další schůzka by se měla uskutečnit v únoru 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…