Příbram: Výtah je zkolaudován, do provozu bude uveden mezi svátky

24.12.2019 8:38

Po dlouhých letech se podařilo vyřešit bezbariérovost kulturního domu. Nový výtah byl zkolaudován a v nejbližší době bude uveden do provozu.

Příbram: Výtah je zkolaudován, do provozu bude uveden mezi svátky
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Naši hendikepovaní spoluobčané budou moci bez problémů navštěvovat divadlo, kino i akce pořádané v estrádním sále kulturního domu. V tomto týdnu proběhla kolaudace nově postaveného výtahu, který je předán provozovateli. První návštěvníci by se do prostor kulturního domu mohli dostat ještě před koncem letošního roku.

„Výtah byl předán provozovateli, tedy Divadlu A. Dvořáka. V současné době dochází k úpravě okolí, vyklizení staveniště a ke zprovoznění dojde s největší pravděpodobností mezi svátky. Jsem rád, že se nám povedlo splnit přání veřejnosti a kulturní dům zpřístupnit všem. V příštím roce budeme v bezbariérovém přístupu kulturního domu pokračovat, dojde k úpravám přístupových cest od autobusových zastávek,“ uvedl starosta města Jan Konvalinka.

Výtah bude fungovat s obsluhou. To znamená, že pokud hendikepovaný návštěvník kulturního domu bude chtít navštívit akci v jakémkoliv prostoru, bude si muset pomocí zvonku přivolat obsluhu, která ho zaveze dle potřeby k pokladnám, do kina, estrádního sálu nebo k velké či malé scéně.

Výstavba výtahu stála 6 758 082 Kč vč. DPH a čerpána je dotace z Ministerstva kultury ČR ve výši 70 % uznatelných nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…