Příbram: Zakázka na rekonstrukci Prokopské ulice je vypsána v Dynamickém nákupním systému

15.02.2022 12:59 | Tisková zpráva

Pro letošní rok je naplánována rekonstrukce Prokopské ulice na Březových Horách. V současné době je vypsána veřejná zakázka na stavební práce.

Příbram: Zakázka na rekonstrukci Prokopské ulice je vypsána v Dynamickém nákupním systému
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Rekonstrukce Prokopské ulice má proběhnout v letošním roce a předpokládaná hodnota je stanovena dle projektové dokumentace na 36 milionů korun bez DPH. „Tuto velmi důležitou zakázku soutěžíme prostřednictvím Dynamického nákupního systému na výstavbu, opravy a údržbu pozemních komunikací. Zavedení Dynamického nákupního systému se nám osvědčuje v několika oblastech, zakázky jsou soutěženy rychleji a mnohdy také výhodněji,“ říká na úvod starosta Jan Konvalinka.

V rámci připravované rekonstrukce dojde k obnově kanalizačního a vodovodního řadu včetně přípojek, vybudování plynovodu, výměně veřejného osvětlení, vybudování polozapuštěných kontejnerů, likvidaci starého horkovodu. Opraveny budou komunikace a chodníky, které mají získat svoji původní historickou podobu. Vytěžené stávající kamenné obruby a kostky budou znovu použity k pokládce, město tak uplatňuje prvky cirkulární ekonomiky.

„Při realizaci je třeba dbát na to, aby nedocházelo k zásadnímu omezení obslužnosti lokality, aby byl zajištěn přístup vozidel IZS či svoz TKO. Důraz je také kladen na opatření k omezení prašnosti, hlučnosti a vibrací v průběhu stavby. Zakázku chceme realizovat s maximální citlivostí vůči březohorským občanům,“ dodal starosta Konvalinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…