Příbram: Zastupitelé schválili navýšení limitní nabídkové ceny, rekonstrukce má zelenou

18.01.2022 18:35 | Tisková zpráva

Příbramský aquapark je ve stadiu, kdy není možné odkládat komplexní rekonstrukci. Zastupitelé na pondělním jednání odhlasovali zvýšení limitní nabídkové ceny na částku 350 000 000 .korun

Příbram: Zastupitelé schválili navýšení limitní nabídkové ceny, rekonstrukce má zelenou
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Zvyšování cen stavebních materiálů a prací v posledních měsících dělá problémy při řadě připravovaných a realizovaných projektů. Podle předběžných tržních konzultací, které město Příbram zadalo na sklonku loňského roku, je u plánované rekonstrukce aquaparku jisté, že upravený projekt rekonstrukce aquaparku není možné realizovat bez určitého navýšení.

„V rámci předběžných tržních konzultací se nám k projektu vyjádřily čtyři firmy. Závěrem bylo doporučení zvýšení limitní nabídkové ceny o 10-15 %. O zmíněném navýšení jednali zastupitelé, kteří schválili navrhovanou částku 350 000 000 Kč bez DPH,“ uvedl po jednání starosta Jan Konvalinka.

V diskuzi bylo několikrát zmíněno, že pokud se nepřistoupí k rekonstrukci, nebude možné dlouhodobě udržet aquapark v provozu. „Když použiji zdravotnický termín, nachází se aquapark v terminálním stádiu a s ohledem na řadu oprav, které si v posledním roce vyžádaly částku převyšující dva miliony korun, je jisté, že jeho oživení bez zásadního zásahu není možné,“ dodal starosta Konvalinka.

Dalším krokem v přípravě rekonstrukce je nastavení zadávacích podmínek, aby mohla být vyhlášena veřejná zakázka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…