Primátor Tomáš Hudeček letí do Kyjeva navázat spolupráci s tamním magistrátem

10.04.2014 19:00

Delegace pražského magistrátu v čele s primátorem Tomášem Hudečkem uskuteční ve dnech 10. - 12. dubna pracovní návštěvu ukrajinského hlavního města Kyjeva.

Primátor Tomáš Hudeček letí do Kyjeva navázat spolupráci s tamním magistrátem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Hlavním cílem návštěvy primátora Tomáše Hudečka v Kyjevě je navázání věcné spolupráce mezi magistráty obou hlavních měst. Praha byla požádána o pomoc s restrukturalizací kyjevského magistrátu a o předání zkušeností s rozvojem města a praktickým zaváděním protikorupčních mechanismů na vrcholné municipální úrovni v rámci systému veřejné správy. Na návštěvu by měla v dohledné době navázat reciproční návštěva úřednických špiček kyjevského magistrátu v Praze.

„Jsme hodně daleko v tom, jak spravovat město. Zástupci kyjevského magistrátu se obrátili na Prahu, ne na Londýn. Pro nás je to výraz uznání a vyznamenání naší práce,“ uvádí Tomáš Hudeček.

Druhým stěžejním bodem programu primátora Hudečka bude přednesení jeho příspěvku na 7. ročníku prestižní mezinárodní konference Kiev Security Forum pořádané organizací Open Ukraine. Konference, na kterou byl primátor Hudeček osobně pozván současným ukrajinským ministerským předsedou Arsenijem Jaceňukem a které se má účastnit přes 400 účastníků z téměř 50 zemí světa, nese název "Bezpečnost na pomezí". Primátor Hudeček se ve svém příspěvku bude zaobírat nezastupitelnou rolí občanské společnosti v liberální demokracii západního střihu a také i příznačnými paralelami z moderní ukrajinské a československé historie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…