Primátorem Hradce Králové bude na příští čtyři roky Alexandr Hrabálek

30.10.2018 19:46

Na dnešním ustavujícím zasedání zastupitelstva byl do čela hradecké radnice zvolen Alexandr Hrabálek. Noví zastupitelé, kteří se dnes sešli poprvé po podzimních komunálních volbách, zároveň zvolili jeho náměstky a další členy městské rady.

Primátorem Hradce Králové bude na příští čtyři roky Alexandr Hrabálek
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Novým primátorem Hradce Králové se pro toto volební období stal Alexandr Hrabálek, bývalý děkan Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy, který byl zvolen za ODS.

Za jeho náměstkyně a náměstky dnes zastupitelé zvolili Moniku Štayrovou a Věru Pourovou za ANO, Jiřího Bláhu (ODS) a Martina Hanouska (Změna pro Hradec a Zelení). V Radě města Hradce Králové budou dále zasedat Jiří Langer, Pavel Marek, Andrea Turková (ANO), Michal Moravec, Oldřich Vlasák (ODS) a Adam Záruba (Změna pro Hradec a Zelení).

Hradecké zastupitelstvo má 37 členů a po letošních komunálních volbách v něm bude zasedat jedenáct zastupitelů za hnutí ANO, sedm za Hradecký demokratický klub a pět zastupitelů za Občanskou demokratickou stranu. Pět zastupitelů má i Česká pirátská strana, po třech zástupcích mají v novém zastupitelstvu Koalice pro Hradec, uskupení Změna pro Hradec a Zelení a Komunistická strana Čech a Moravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.