Primátoři Opavy a Ratiboře jednali o další spolupráci

11.02.2019 15:10

Primátor města Opavy Tomáš Navrátil přijal pozvání svého protějšku z partnerské Ratiboře, kterým je od listopadu loňského roku Dariusz Polowy.

Primátoři Opavy a Ratiboře jednali o další spolupráci
Foto: Opava
Popisek: Opava

Setkání se konalo v úterý 5. února v dopoledních hodinách na ratibořském úřadu a zúčastnil se ho také náměstek primátora Ratiboře Michal Fita a zástupci úřadů obou stran. Po úvodním seznámení si oba politici sdělili své vize a plány do budoucnosti. Hovořili také o zajímavých projektech, do kterých se města zapojují.

Tomáš Navrátil informoval mimo jiné o zájmu města Opavy podporovat technické obory, řešit problematiku bydlení či o spolupráci s podnikateli. Naopak zjišťoval informace ohledně způsobu zapojení Ratiboře do ochrany ovzduší či o provozu aquaparku v Ratiboři. Dariusz Polowy se naopak zajímal o zeleň v Opavě a požádal o údaje týkající se parkové úpravy a výsadby stromů v centru města. „Mnohá témata byla pro mě velmi zajímavá. Naše města jsou sice každé v jiné zemi, ale ověřil jsem si, že mnohé problémy, které nás trápí, jsou stejné. A že zatímco v některých oblastech můžeme poskytnout rady z naší strany, v jiných se můžeme od polských partnerů učit,“ uvedl Tomáš Navrátil.

Obě strany mají velký zájem na další spolupráci, ať už v oblasti sdílení příkladů dobré praxe, tak například při tvorbě projektů, které mohou být přínosem pro obyvatele obou měst.

Připomeňme, že Ratiboř a Opava jsou partnerskými městy již od roku 1991 a geografická blízkost obou měst umožňuje, aby spolupráce byla opravdu intenzivní. Například v loňském roce se účastnili soubory z Opavy akcí v Ratiboři a naopak v Opavě vystupovaly v rámci folklórních festivalů taneční soubory z Ratiboře, obě města si také vyzkoušela spolupráci v oblasti vzájemné propagace vánočních trhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…