Primátorka Krnáčová jednala o rozvoji obchodní spolupráce s Frankfurtem

31.08.2015 18:30

U příležitosti pětadvacátého výročí podpisu partnerské smlouvy mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem navštívila hlavní město frankfurtská delegace v čele s primátorem Peterem Feldmannem. Cílem návštěvy bylo prohloubení vztahů mezi oběma městy a rozvoj akademické i obchodní spolupráce.

Primátorka Krnáčová jednala o rozvoji obchodní spolupráce s Frankfurtem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Delegace přijela na pozvání primátorky Adriany Krnáčové a pobývala v Praze od 25. do 28. srpna 2015. Zástupci Prahy i Frankfurtu chválili dobrou a dlouhotrvající spolupráci a shodli se na ochotě v této spolupráci pokračovat a prohlubovat ji. „Vztah našich měst stojí na pevných a dlouho budovaných základech, která jsou ideálním odrazovým můstkem k dalšímu akademickému rozvoji a obchodní spolupráci,“ komentovala setkání primátorka Adriana Krnáčová.

Primátorka Krnáčová slavnostně přijala delegaci v prostorách Staroměstské radnice ve středu 26. 8. 2015. Delegace se dále zúčastnila setkání se zástupci Karlovy univerzity a ČVUT.

Ve čtvrtek proběhl za účasti primátorky Business Networking se zástupci pražských firem, jehož cílem bylo představit význačná odvětví průmyslu a obchodu.

„Klíčem k takto dobře fungujícímu partnerství je ochota naslouchat si, učit se od sebe navzájem a hledat společná řešení,“ dodala primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…