Primátorka předala čestná občanství a stříbrné medaile hl. m. Prahy

02.03.2016 19:36

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová včera slavnostně předala čtyři čestná občanství a dvě ceny hlavního města Prahy – stříbrné medaile.

Primátorka předala čestná občanství a stříbrné medaile hl. m. Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Slavnostní akt proběhl v Brožíkově sále Staroměstské radnice a kromě oceňovaných se jej zúčastnili i jejich hosté a přátelé a samozřejmě také zástupci hlavního města Prahy a městských částí. Čestná občanství z rukou primátorky převzala operní pěvkyně Soňa Červená, filmař František Fenič a sochař Stanislav Kolíbal. Jedno čestné občanství bylo uděleno in memoriam a za pianistu Ivana Moravce jej převzala jeho dcera Iva Emmerová. Stříbrné medaile hlavního města Prahy obdrželi dirigent Jiří Kout a dramatik Ladislav Smoček.

Podle slov primátorky se na Staroměstské radnici odehrálo mnoho historicky významných momentů a jedním z nich je i předávání čestných občanství a stříbrných medailí. „Čestným občanstvím a stříbrnou medailí projevujeme svůj obdiv a úctu osobnostem, které si je za svůj celoživotní přínos české společnosti a státu zcela nepochybně zaslouží. Ovšem řekněme si otevřeně, že poctěna se cítí především česká metropole a zcela jistě já jako její zástupce,“ řekla při ceremoniálu primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …