Primátorka předala čestná občanství a stříbrné medaile hl. m. Prahy

02.03.2016 19:36

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová včera slavnostně předala čtyři čestná občanství a dvě ceny hlavního města Prahy – stříbrné medaile.

Primátorka předala čestná občanství a stříbrné medaile hl. m. Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Slavnostní akt proběhl v Brožíkově sále Staroměstské radnice a kromě oceňovaných se jej zúčastnili i jejich hosté a přátelé a samozřejmě také zástupci hlavního města Prahy a městských částí. Čestná občanství z rukou primátorky převzala operní pěvkyně Soňa Červená, filmař František Fenič a sochař Stanislav Kolíbal. Jedno čestné občanství bylo uděleno in memoriam a za pianistu Ivana Moravce jej převzala jeho dcera Iva Emmerová. Stříbrné medaile hlavního města Prahy obdrželi dirigent Jiří Kout a dramatik Ladislav Smoček.

Podle slov primátorky se na Staroměstské radnici odehrálo mnoho historicky významných momentů a jedním z nich je i předávání čestných občanství a stříbrných medailí. „Čestným občanstvím a stříbrnou medailí projevujeme svůj obdiv a úctu osobnostem, které si je za svůj celoživotní přínos české společnosti a státu zcela nepochybně zaslouží. Ovšem řekněme si otevřeně, že poctěna se cítí především česká metropole a zcela jistě já jako její zástupce,“ řekla při ceremoniálu primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Další krok v procesu slučování divadla a filharmonie, radní projednali nový název a zřizovací listinu

11:17 Olomouc: Další krok v procesu slučování divadla a filharmonie, radní projednali nový název a zřizovací listinu

Na základě rozhodnutí zastupitelstva připravuje Rada města další kroky v procesu sloučení kulturních…