Projekt FILM OSTRAVA!!! na 47. MFF v Karlových Varech

11.07.2012 10:40

Projekt FILM OSTRAVA!!!, jehož cílem je prezentovat moravskoslezskou metropoli jako přátelské a atraktivní místo pro filmaře, se představil na 47. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Od 1. do 3. července jej zástupci města představili odborné veřejnosti.

Projekt FILM OSTRAVA!!! na 47. MFF v Karlových Varech
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Není žádným objevem, že přítomnost filmových štábů v regionu má nejen pozitivní přímý ekonomický dopad, ale také zlepšuje image města, což lze využít např. při podpoře cestovního ruchu. Město Ostrava je na filmová natáčení připraveno, nabízí producentským společnostem asistenci a podporu při realizaci jejich projektů.

Jednou z řady možností, které byly při prezentaci Ostravy využity, bylo „Setkání s FILM OSTRAVA!!!“ na Industry Meeting Pointu v hotelu Thermal, kterého se 2. července zúčastnila zhruba dvacítka profesionálů z řad domácích i zahraničních producentů, scénáristů a zástupců dalších filmových profesí. Například Ludmila Claussová z Czech Film Commission se podělila s vlastními zkušenostmi s Ostravou, se setkání s lidmi otevřenými a vstřícnými. Předala kolegům z branže ty nejlepší reference.

Představitele Ostravy potěšila osobní účast ministryně kultury Aleny Hanákové a ředitelky Odboru médií a audiovize Ministerstva kultury ČR Heleny Fraňkové na prezentaci projektu FILM OSTRAVA!!! Paní ministryně ocenila aktivitu a úsilí, kterou Ostrava směrem k filmařům vyvíjí. Zajímala se o novinky v regionu, dotkla se také na festivalu diskutovaného tématu filmových pobídek. Projevila zájem moravskoslezskou metropoli navštívit a přímo na místě se dozvědět více o daných aktivitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…