Projektovou dokumentaci na rekonstrukci příbramského Zámečku - Ernestina zpracuje Studio Acht

27.08.2013 21:06

Příbramský Zámeček – Ernestinum by měl v budoucnu projít rozsáhlou rekonstrukcí, která by měla vést nejen k multifunkčnosti, ale měla by též zajistit bezbariérový přístup do této historické budovy, která je dle tvrzení odborníků unikátem ve Střední Evropě. V současnou chvíli je zpracována studie této rekonstrukce, město však čeká na vypsání dotačních titulů a rádo by využilo prostředků z Norských fondů.

Projektovou dokumentaci na rekonstrukci příbramského Zámečku - Ernestina zpracuje Studio Acht
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Z výše uvedeného důvodu proto Odbor silničního hospodářství a investic administroval veřejnou zakázku malého rozsahu na zpracovatele projektové dokumentace.  Nabídku ve lhůtě pro podávání nabídek podali čtyři uchazeči, z nichž s nejvýhodnější nabídkou přišla pražská společnost Studio Acht s.r.o., která předložila nabídkovou cenou 937 tisíc korun bez DPH.  Město původně počítalo s částkou jeden milion korun.

„Co se týče samotné rekonstrukce, ta by se měla týkat jak exteriéru, tak interiéru budovy.  Mělo by zde dojít k přestavbě obřadní síně, dále bychom chtěli zastřešit atrium, budovu kompletně odizolovat, zajistit bezbariérové přístupy a spousta dalšího,“ vyjádřil se k rozsáhlému projektu starosta Pavel Pikrt.

Protože v současné chvíli sídlí v Ernestinu například Infocentrum, městská galerie Františka Drtikola, nebo Muzeum 3. odboje, bude plánovaná rekonstrukce rozdělena do několika etap.

„Vzhledem k tomu, že v zámečku funguje několik institucí a my nechceme ohrozit jejich chod, rádi bychom případnou rekonstrukci rozdělili do několika etap, potažmo do několika let,“ dodává Pikrt.

Radnice by zámeček po rekonstrukci ráda využívala nejen pro výstavy a galerijní činnost, ale chtěla by zde pořádat také nejrůznější akce, jako jsou promoce, svatby, koncerty vážné hudby, ale i jiné významné kulturní události.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…