Proměny Turnova na nových výstavách k výročí města

04.09.2022 6:32 | Tisková zpráva

Muzeum Českého ráje v Turnově chystá nové výstavy u příležitosti oslav první písemné zmínky o městě. Vernisáž se odehraje ve čtvrtek 8. září v 17 hodin. Objevte znovu krásu míst v Turnově, která vám už možná zevšedněla, nebo se přijďte podívat, jak se Turnov za posledních třicet let proměnil.

Proměny Turnova na nových výstavách k výročí města
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Svět se mění neustále, v Turnově to není jinak. Výstava Proměny „moderního“ města, staré pryč a nové sem (více ZDE) přináší pohled na proměny města v posledních třiceti letech. Nabídne návštěvníkům pohled na proměny Turnova na fotografiích míst, na která si právě díky této výstavě možná ještě většina z nás velmi dobře vzpomene, i když už je ve městě nenajdeme.

Při svých každodenních cestách městem řadě místních zevšedněly památky, které je v Turnově obklopují, proto se turnovské muzeum rozhodlo připomenout a blíže představit kulturní pamětihodnosti na území města, zapsané na Ústředním seznamu kulturních památek. Přiblíží také další objekty, které by na seznam v budoucnu rozhodně mohly patřit. Výstavu Kamenná paměť města - kulturní památky Turnova (více ZDE) můžete navštívit od 8. září do 30. října 2022.

Vernisáž výstav se odehraje ve čtvrtek 8. září 2022 od 17 hodin v atriu Muzea Českého ráje v Turnově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…