Prostějov: Dosadba stromů stále pokračuje

08.06.2022 15:03 | Tisková zpráva

Prostějov jako odolné město v boji proti polétavému prachu. To je cílem silné výsadby stromů, kterou postupně organizuje Odbor správy a údržby majetku města. Práce v posledních dnech probíhaly například v lesoparku Hloučela.

Prostějov: Dosadba stromů stále pokračuje
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Zde postupně zaplňujeme volná místa a sázíme stromy pro budoucnost. Celkem na levém břehu řeky, od ulice Tichá, bylo vysazeno 210 stromů,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Stromy v ulicích, podél cest i na polích, jsou společným jmenovatelem snahy města o další a další ozelenění katastru Prostějova.

Důraz je kladen také na vhodnou druhovou skladbu a místo, protože řada původních dřevin nemusí již extrémy počasí do budoucna ustát.

„Ve zmíněné lokalitě u řeky Hloučely bylo takto vysazeno několik typů stromů. Byly to alejové stromy, dub letní, javor babyka, lípa malolistá, jilm vaz, javor klen, topol bílý či 230 keřů. Věříme, že tato skladba bude odolná a vydrží,“ doplnil první náměstek Pospíšil. Jak uvedl, sázení neprobíhalo jen v biokoridoru Hloučela. Pracovníci Odboru správy a údržby majetku města zorganizovali pokračování výsadby stromů v intravilánu města například v Kolářových sadech, v ulici B. Němcové, Pražské, Určické, na Joštově náměstí či sídlišti E. Beneše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …