Prostějov: Dotace na obnovu památek a městské památkové zóny

10.06.2019 14:47

Rada města Prostějova doporučuje Zastupitelstvu města Prostějova schválit dotace na obnovu památek městské památkové zóny pro rok 2019 v celkové výši jednoho milionu korun.

Prostějov: Dotace na obnovu památek a městské památkové zóny
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Dotací na památkovou obnovu v roce 2019 jsou uspokojeni všichni žadatelé (resp. všechny objekty, pro které byly dotace požadovány) s jedinou výjimkou.

„Klíčem k rozdělení dotací byl dvojí způsob hodnocení žádostí: jednak podle charakteru prací a také podle naléhavosti a odborné důležitosti akce památkové obnovy,“ vysvětlil primátor města František Jura.

Jedné žádosti vyhověno však nebylo. „Šlo o žádost firmy DPD invest. Jednalo se již o druhý jejich požadavek týkající se opravy měšťanského domu U Měsíčka. V tomto případě byl přednostně uspokojen požadavek firmy Obalex Doležel. Žádost DPD investu může být uspokojena v roce 2020, bude-li její požadavek trvat,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Rozehnal a přidal výčet budov, jejichž opravu město Prostějov dotačně podpoří.

„Půjde o dům v ulici Knihařská 148/5 – tady se bude jednat o rekonstrukci krovu střechy, Kováříkova vila – rekonstrukce štítové zdi, dům na náměstí T. G. Masaryka 206/28 – výměna oken, kostel sv. Bartoloměje – výměna krytiny, dům na náměstí T. G. Masaryka 4485/5 – rekonstrukce střechy a fasády, a Sokol Prostějov II – statické zajištění hradby na Skálově nám.173/4.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…