Prostějov: Dotace na podporu výstavby

23.02.2021 7:34

Dostavba klubovny pro mladé chovatele, částečná úhrada nákladů spojených s výstavbou mostu a pořízení sekačky pro údržbu sportovního areálu. To jsou oblasti, kam poputují dotační finance z oblasti rozvoje a investic města.

Prostějov: Dotace na podporu výstavby
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Například Českému svazu chovatelů, Prostějov poskytneme dotaci na dostavbu klubovny pro mladé chovatele. V letošním roce má svaz záměr pokračovat v realizaci další etapy elektroinstalace, zateplit strop a střechu (vč. dalších menších oprav),“ uvedl po jednání Rady města Prostějova náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Dotace, kterou budou zítra (23.2.2021) schvalovat zastupitelé, má putovat na částečnou úhradu nákladů spojených s výstavbou mostní konstrukce, která je součástí cyklostezky okolo Plumlovské přehrady. Most je „poslední etapou“ stavby cyklostezky, jejíž realizace byla zahájena v roce 2020.

„Cyklostezka, jejíž součástí je i nově budovaný most, bude sloužit nejen občanům města Plumlova, ale bude významně napomáhat tranzitu cyklistů z Prostějova na Plumlovskou přehradu, která je významným prvkem volnočasových aktivit občanů našeho města,“ okomentoval druhou dotaci náměstek Rozehnal.

Třetí dotace, o které budou opět rozhodovat na svém jednání zastupitelé, se týká Tělovýchovné jednoty Sokol Vrahovice. Letos zde plánují pořídit sekačku pro údržbu sportovního areálu ve Vrahovicích.

„Vzhledem k vysokým pořizovacím nákladům stroje byl (cca před 15 lety) zakoupen stroj repasovaný. V současné době je již stav sekačky nevyhovující. Vzhledem k velkým investicím v roce 2017 narostl i zájem mladých fotbalistů a dalších sportovců.  Plocha tak vyžaduje častější a náročnější údržbu,“ uzavřel výčet s poslední dotací náměstek Jiří Rozehnal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…