Prostějov: Informační tabule v parcích k orientaci i poznání

12.09.2022 12:03 | Tisková zpráva

V prvních zářijových dnech byly ve všech čtyřech prostějovských parcích – v Kolářových, Smetanových, Spitznerových a Mládkových sadech – rozmístěny nové informační tabule.

Prostějov: Informační tabule v parcích k orientaci i poznání
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Tyto tabule by měly posloužit návštěvníkům k určité orientaci v jednotlivých parcích. Jsou zde zároveň uvedena základní data o vzniku parku, jeho historii, a také přibližují osobnost, po níž je park pojmenován. Nechybí ani řada zajímavostí o objektech a významných dřevinách, které se v parcích nacházejí,“ říká 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Vzhledem k tomu, že ne všechny informace se vejdou na jednu informační tabuli, jsou další podrobnosti k parkům uvedeny na webových stránkách, k nimž odkazuje QR kód umístěný na jednotlivých tabulích v dolním rohu.

„Na obsahu a technickém provedení informačních tabulí spolupracovali několik měsíců předseda Komise životního prostředí Libor Marčan spolu s pracovníky Magistrátu města Prostějova, zejména Odboru správy a údržby majetku města a grafičky Odboru školství, kultury a sportu Martiny Váňové. Ráda bych, aby se lidé, třeba i díky těmto informačním tabulím, začali ještě více zajímat o prostředí, v němž žijí a v němž se denně pohybují,“ doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…