Prostějov: Krasičtí hasiči získají nové auto

15.08.2020 16:01

Na nový dopravní automobil se mohou těšit členové Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Prostějova – družstva Krasice.

Prostějov: Krasičtí hasiči získají nové auto
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Již před časem jsme schválili záměr, pořídit hasičům nový dopravní automobil v základním provedení kategorie 1, s celkovou hmotností do 3, 5 tuny. V souladu s tím byla v rozpočtu města schválena částka 550 tisíc korun, kterou zastupitelé odsouhlasili. Na tento dopravní automobil byly až v letošním roce 2020 přiznány dotace z Generálního ředitelství HZS ČR ve výši 450 tisíc korun a z Olomouckého kraje ve výši 100 tisíc korun,“ vyčíslil finance primátor Prostějova František Jura.

Při nedávném vyhodnocení veřejné zakázky se ukázalo, že v roce 2018, kdy bylo pořízení vozidla zastupiteli odsouhlaseno, byla předpokládaná hodnota vozidla nižší. Navíc dodavatelé, po krizi vyvolané coronavirovou nákazou, ceny nabízených automobilů zvýšili.

„V případě vozidla pro hasiče jde o navýšení částky o 351 tisíc korun. Vedení města tedy celkově Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Prostějova – družstva Krasice poskytne na pořízení automobilu částku 901 tisíc korun,“ uzavřel primátor František Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…