Prostějov: Město letos za veřejné osvětlení zaplatí víc

15.01.2020 12:09

Společnosti ELTODO, a.s., a ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o., které zajišťují veřejné osvětlení v Prostějově, uplatňují nárok na navýšení paušálních a jednotkových cen, dle Smlouvy pro správu a údržbu veřejného osvětlení, o inflaci.

Prostějov: Město letos za veřejné osvětlení zaplatí víc
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Ve smlouvě je ujednáno, že tyto ceny je možno, po dobu trvání smlouvy, upravit o míru inflace,“ okomentoval důvod nárůstu cen primátor František Jura.

„K navýšení může dojít vždy za každý kalendářní rok, pokud bude souhrnná inflace za období od minulé inflační úpravy vyšší než tři procenta,“ dodává první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že nárůst inflace a případná inflační úprava ceny je vyhodnocována vždy k poslednímu dni měsíce prosince.

Jedná se o níže uvedené navýšení paušálních a jednotkových cen služeb a prací:

Podle prvního náměstka primátora Jiřího Pospíšila je tento požadavek společností ELTODO, a.s., a ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o., oprávněný a je v souladu se smluvním ujednáním smlouvy.

„Máme připraven dodatek smlouvy s navýšením paušálních a jednotkových cen služeb a prací o inflaci ve výši 2,1 procenta  s účinností od  4. ledna 2020. Dodatek smlouvy byl již oboustranně podepsán a uveřejněn prostřednictvím registru smluv dle příslušných ustanovení zákona. Celkově se jedná o roční navýšení nákladů o 175.135 korun (včetně DPH).“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.