Prostějov: Město pomůže s financováním stravy dětí v souvislosti s COVID 19

22.05.2020 10:02

Dne 15. 3. 2020 přijala vláda České republiky řadu usnesení o přijetí krizového opatření, které se týkalo škol a školek v době nákazy.

Prostějov: Město pomůže s financováním stravy dětí v souvislosti s COVID 19
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„V souladu s touto legislativou vydal hejtman Olomouckého kraje rozhodnutí, v němž nařídil od 18. 3. 2020 vykonávání péče o děti a mládež, kterou nemohou za krizové situace vykonávat rodiče nebo jiný zákonný zástupce, organizacím Základní škola a mateřská škola Jana Železného Prostějov a Sportcentrum – dům dětí a mládeže Prostějov, příspěvková organizace,“ uvedl primátor František Jura.

Ministerstvo školství, v souladu s usnesením vlády, dále vydalo Informace k určení škol a školských zařízení k výkonu péče o děti rodičů vybraných profesí. V něm mimo jiné konstatuje, že úplata se v určených školách na základě rozhodnutí hejtmana nehradí, a to ani za stravování.

„Tedy náklady za bezplatné stravování poskytované dětem rodičů, kteří jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníci ozbrojených sil anebo pedagogickými nebo nepedagogickými pracovníky, bude hradit zřizovatel. Stravování po dobu trvání Rozhodnutí hejtmana zajišťuje školní jídelna při Základní škole a mateřské škole Jana Železného Prostějov pro obě organizace,“ doplnil náměstek primátora Jan Krchňavý s tím, že vedení města má předběžně vyčíslené náklady za měsíce březen, duben, květen a červen na 40 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…