Prostějov: Město požádá o dotační peníze pro projekt prevence kriminality

13.01.2020 17:33

Každoročně jsou v rámci prevence kriminality ve městě Prostějově Ministerstvu vnitra ČR předkládány projekty s žádostí o dotace, současně jsou dle aktuálních dotačních podmínek a dle potřeb města předkládány projekty s žádostí o dotace z rozpočtu Olomouckého kraje.

Prostějov: Město požádá o dotační peníze pro projekt prevence kriminality
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Radní na svém posledním jednání schválili projekt prevence kriminality ve městě Prostějově, konkrétně rozšíření městského kamerového systému - pro analytickou práci se záznamy a schválili také podání dotační žádosti z programu pro sociální oblast 2020 Olomouckého kraje,“ nastínil primátor František Jura. Předpokládaná celková výše nákladů spojených s projektem by měla činit 300 tisíc korun, celková výše požadované dotace z Olomouckého kraje by měla být 150 tisíc korun, což je maximální možná výše dotace.

Dalším projektem, kde se bude město ucházet o dotační finance je Program prevence kriminality na místní úrovni.

„Zde budeme žádat Ministerstvo vnitra ČR o podporu na IV. etapu forenzního značení syntetickou DNA a vybavení mobilního pracoviště a Návazné pobyty pro děti. O projekty je ze strany obyvatel zájem, a proto v nich hodláme dále pokračovat. Předpokládaná celková výše nákladů spojených se zpracovanými projekty prevence kriminality v roce 2020 by měla činit 1.3 milionu korun, celková výše požadované dotace ze státního rozpočtu pak 707 tisíc korun,“ doplnila náměstkyně Alena Rašková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…