Prostějov: Městský dům v Kostelecké ulici se bude zateplovat, ušetří se tak za energie

25.04.2017 20:40

Budovu čekají energeticky úsporná opatření. Město na realizaci projektu získalo dotaci.

Prostějov: Městský dům v Kostelecké ulici se bude zateplovat, ušetří se tak za energie
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Rada města Prostějova rozhodla zadat veřejnou zakázku s názvem „EÚO panelového domu Kostelecká 4165/17, Prostějov, zateplení objektu“ společnosti POZEMSTAV Prostějov a.s. a uzavřít se jmenovanou společností smlouvu o dílo.

„Jedná se o celkové zateplení budovy a zajištění jeho energetické efektivnosti, prodloužení životnosti a zvýšení užitnosti. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je přes devět milionů korun (bez DPH). Plánovaný termín zahájení stavebních prací je od 30. 4. 2017. Požadujeme, aby bylo hotovo nejpozději do 31. 11. 2017,“ nastínil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Zadávací řízení probíhá v režimu zjednodušeného podlimitního řízení, který odpovídá předpokládané hodnotě zakázky. Nabídku předložilo deset dodavatelů. Základním hodnotícím kritériem pro zadání veřejné zakázky byla ekonomická výhodnost nabídky.

Město na realizaci projektu získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši max. 1,939 milionu korun. Žádost o dotaci byla podána v rámci 37. výzvy „Energetické úspory v bytových domech II“, která byla vyhlášena Ministerstvem pro místní rozvoj. Na dnešní jednání Rady města Prostějova je předkládán materiál ohledně přiznání dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…