Prostějov: Městský dům v Kostelecké ulici se bude zateplovat, ušetří se tak za energie

25.04.2017 20:40

Budovu čekají energeticky úsporná opatření. Město na realizaci projektu získalo dotaci.

Prostějov: Městský dům v Kostelecké ulici se bude zateplovat, ušetří se tak za energie
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Rada města Prostějova rozhodla zadat veřejnou zakázku s názvem „EÚO panelového domu Kostelecká 4165/17, Prostějov, zateplení objektu“ společnosti POZEMSTAV Prostějov a.s. a uzavřít se jmenovanou společností smlouvu o dílo.

„Jedná se o celkové zateplení budovy a zajištění jeho energetické efektivnosti, prodloužení životnosti a zvýšení užitnosti. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je přes devět milionů korun (bez DPH). Plánovaný termín zahájení stavebních prací je od 30. 4. 2017. Požadujeme, aby bylo hotovo nejpozději do 31. 11. 2017,“ nastínil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Zadávací řízení probíhá v režimu zjednodušeného podlimitního řízení, který odpovídá předpokládané hodnotě zakázky. Nabídku předložilo deset dodavatelů. Základním hodnotícím kritériem pro zadání veřejné zakázky byla ekonomická výhodnost nabídky.

Město na realizaci projektu získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši max. 1,939 milionu korun. Žádost o dotaci byla podána v rámci 37. výzvy „Energetické úspory v bytových domech II“, která byla vyhlášena Ministerstvem pro místní rozvoj. Na dnešní jednání Rady města Prostějova je předkládán materiál ohledně přiznání dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…